Trysil Montessoriskole SA er en statlig godkjent, privat grunnskole basert på Maria Montessori’s pedagogiske idéer. Skolen drives som et samvirkeforetak, og eies av foreldre og lokalsamfunn. Høsten 2018 har skolen 27 elever fra 1. til 7.trinn og 11 ansatte fordelt på nesten 8 årsverk.

Skolens vedtekter kan du lese her.

TRYGGE, SYNLIGE OG SELVSTENDIGE

Trysil Montessoriskole SA har valgt kjerneverdiene TRYGGE, SYNLIGE og SELVSTENDIGE. Dette er verdier som skolen ønsker skal danne kulturelle premisser rundt barns oppvekst, så vel i pedagogiske som i sosiale sammenhenger.

Skolen ble stiftet i 2010 av foreldre og andre i lokalmiljøet. Skoledriften startet opp i høsten 2012 i bygget som tidligere var kommunal barneskole i Plassen. Bygget ble satt opp i 1985. Antall elever har variert, men har stabilisert seg de siste årene. Ved oppstart var det bare 15 elever ved skolen, men er nå (2018) 27 elever.

Bygninger og skoleområde

Lokalene til skolen, som i dag omfatter skolebygget, brakka og samfunnshuset, ligger sentralt i Søre Trysil i Plassen. Her er det butikk, barnehage, kirke og samfunnshus. Fra 2019 har skolen inngått åremålsleieavtale med samfunnshuset og er ansvarlig for driften av dette. Skolen har gymsal, SFO og kantine i samfunnshuset. I 2018 stod det som kalles “brakka” ferdig der de ansatte har fått nye kontorplasser, møterom, pauserom og kopirom.

Naturen som ligger tett på skolen, er flittig i bruk og det lokale idrettslaget ÅSTIL kjører opp skiløyper rett utenfor skolen. Gapahuk og lavvo ligger et lite stykke opp i skogen og brukes til mindre utflukter. Skolen har også et tett samarbeid med Trysil Friluftsbarnehage som har sine lokaler på skolens område.

Ansatte og ledelse

Rektor Elisabeth Freitag Holen sammen med seks lærere, tre elev-veiledere og en renholder utgjør personalet ved skolen, til sammen nesten 8 årsverk. Se Kontakt oss for mer info.

Skolens styre består av:

NavnRolleTlfEpost